2022-05-03 08:48:11• hírek • Szatmár.ro

Balázs Mihály-Sándor, Maros megyei képzőművész állítja ki grafikáit Szatmárnémetiben

május 05 - május 25

A Szatmár Megyei Tanács, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Szatmárnémeti Városi Tanács, a Szatmár Megyei Képzőművészek Egyesülete, valamint a Szatmári Képzőművészek Egyesülete szeretettel hív és vár minden érdeklődőt a május 5-én, csütörtökön 16 órától kezdődő grafikai kiállítás megnyitójára a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal képzőművészeti galériájába.

Kiállít Balázs Mihály-Sándor a Maros Megyei Képzőművészek Egyesületének tagja.

A kultúrprogramot a Szatmári Művészeti Iskola diákjai szolgáltatják: Eric Deac – zongora, Taisa Silaghi és Alexandra Sorian – ének. Felkészítő tanárok: Budean Judit és Călin Keresztes.

A kiállítás 2022. május 5. és május 25. között látogatható.

Balázs Mihály-Sándorról:
1986. július 31-kén született, Marosvásárhelyen. Mezőmadarason nőtt fel és él most is.

  • 14 éves korától tudatosult benne hogy le tud rajzolni dolgokat amit néz, lát. Azóta nem hagyta abba a rajzolást és nem is szeretné abba hagyni.
  • 2019-ben fejezte be a Nagybányai Népművészeti Iskolát.
  • 2 éve tért rá a szén és a fekete kréta technikára, azelőtt olajjal, akrillal festett. 

Nagyon szeret portrékat rajzolni, bátran mondhatjuk, hogy országszerte több száz portrét készített rendelésekre.

Az elsődleges témák amik gyakran megjelenít, azok az érzelmekről szólnak, az emberek mindennapi érzelmeikről. Úgy gondolja, hogy erre is ki kell hogy térjen, mivel soha sem kapott semmilyen támogatást, biztatást ezen a téren. Sőt inkább negatív mondatokban ütközött: "Minek rajzolsz annyit?? Úgysem érsz el vele semmit!" Gyerekkori emléke az egyik tanár aki a szemébe nézett rá mutatott és azt mondta: "Belőled nem lesz semmi, senki!" Ezeket a dolgokat csak azért említi meg, hogy mielőtt bárki is azt hinné, hogy könnyű sikeres embernek lenni, mert megvan a tehetsége hozzá! Nos, nem könnyű! Nagyon sok munka kell hozzá, és még több belső küzdelem, kitartás, hit.

Több mint 10 éve tartotta magában azt, hogy majd meg lesznek a magán kiállítások, hogy igen is el tudja érni ezt a célt! Igazából nem az a fontos hogy mások mit hisznek rólunk, hogy mit mondanak, talán az egyetlen dolog ami segíthet kiemelkedni a tömegből az a saját hitünk, hogy higgyük el azt, hogy meg tudjuk csinálni amire képesek vagyunk.

2021-ben beiratkozott a Maros Megyei Képzőművészeti Egyesületbe, attól kezdve jöttek a kiállítások, csoportos kiállítások, egyéni kiállítások Marosvásárhelyen, Kolozsváron Tordán és most itt Szatmárnémetiben.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: